Véget ért a Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapest, 2010. december 29.

Véget ért a Budapesti Karácsonyi Vásár.

Az évek során a Budapesti Karácsonyi Vásár nem csak Budapest legnagyobb ingyenes téli eseményévé, hanem Európa kedvenc karácsonyi vásárává nőtte ki magát.

A rendezvény az eddigi téli turisztikai holtszezonban kerül megrendezésre, és több mint egy hónapig tartó programjaival mára már turisták tömkelegét vonzza a fővárosba impozáns programjaival. Ez az adventi-karácsonyi programsorozat nem csupán a helyiek kedvence, de az itt tartózkodó turisták nagy része is ellátogat a kedvenc vásárló-negyedük közelében megrendezett eseményre. A vásáron az autentikus karácsonyi hangulat megélésén kívül természetesen a karácsonyi ajándékok beszerzése is fontos szempont. Fontos, hogy az ünnepi népi atmoszféra és az egyedülálló, több mint 100 kézműves elárusító helyen a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által zsűrizett hagyományőrző termék és különleges ajándéktárgyak, valamint népi- és iparművészeti díszek találhatóak meg. A nézelődés közepette kinek ne esne jól egy pohár forralt bor és a frissen készült magyaros ételkülönlegességek. A vásár a kicsiknek is kedvez, ugyanis a kézműves játszóházban a legapróbbak is kipróbálhatják a hagyományőrző kézműves mesterségeket. A színpadon mindeközben folyamatosan karácsonyi programokkal szórakoztatják a közönséget, melyek szintén a népi vonalat képviselik.

A Budapesti Karácsonyt a kontinens legrangosabb karácsonyi eseményei között tartják számon: 2006-ban a világhírű Travel&Leisure magazin beválogatta a 10 legjobb európai karácsonyi rendezvénysorozat közé, az Expedia nemzetközi turisztikai portál szerint pedig „nehéz lenne ennél autentikusabb karácsonyi vásárt találni”.  Mára az esemény túlnőtte Európa határait is, hiszen a közelmúltban Kanada legnagyobb népművészeti fesztiváljának díszvendégeként mutatkozott be, miután a szervezők 2006-ban végiglátogatták Európa legnagyobb karácsonyi vásárait, s a szakmai szempontok alapján a budapestit ítélték meg a legszínvonalasabbnak.

Cégünk 1998 óta a Budapesti Karácsonyi Vásár teljes körű műszaki kivitelezője. Örömünkre szolgál, hogy immár 12 éve tevékeny részesei lehetünk ennek a jelentős nemzetközi sikernek.